Intermezzo: Nancy 16 september 2026 tot 16 november 2026???
17 september 2026 - Nancy, Frankrijk
We zijn 168 dagen op pad,
87 ligplaatsen/vaardagen,
1740 kilometer,
412 sluizen,
366 uur gevaren.
Dag 169 Woensdag 16 september 2026
G gaat op pad naar het zwembad/sportschool, de komende tijd wordt dat haar ochtendbesteding. A gaat diesel rijden voor 2,25 euro/l. 'Verbruikt uw fiets zoveel diesel?' Na drie keer rijden gaat het station dicht, er is geen brandstof meer. Na een rondje hardlopen wordt de band van G geplakt. Nu blijkt de remhendel van de voorrem olie te lekken. De fiets raakt aardig versleten ondertussen. Morgen eens kijken of we een nieuwe hendel kunnen scoren. Het fietsen lukt nog wel, voorzichtig, langzaam heuveltjes naar beneden. Op verkenning naar een haventje bij Champigneulles 5 km verderop, daar is eventueel drinkwater als we hier verder varen over 6-8 weken. Of een keer eerder op en neer. Een aardige man legt uit hoe en wat en waar en hoeveel. Het water wordt wel ergens in november afgesloten. De route is langs randstedelijk beton, vervallen bedrijven , spoorwegen, een boomkwekerij, bobbels en hobbels. 's Avonds maken we een wandeling langs de schepen en langs de overkant terug.
Dag 170 Donderdag 17 september 2026
's Middags langs Decathlon & Giant in het noorden in een centre de commerce. Hoewel je tegenwoordig op veel plekken goed kunt fietsen, zeker in Nancy, zijn dit soort plekken eigenlijk alleen goed met de auto te bereiken. Dus spannend op de fiets. Helaas geen onderdelen, wel een tip. 's Avonds een wandeling dd wijk ad overkant vh water. Een mix van scholen, studenten, een tot lofts omgebouwde graansilo en oude huizen.
Dag 171 vrijdag 18 september 2026
Deze middag op de fiets naar een hele grote Decathlon in het Zuiden voor reminder delen. Helaas. We eindigen bij Culture Velo: superaardig en na lang uitzoeken gaan ze het de rem voor ons bestellen en vervangen, eind september. Daarna op verkenning bij een Auchuch hier in de buurt. Maar dat is een stad in een stad. Niet te doen zo groot, dus gaat G er ooit een keer een excursie van maken. De avondwandeling gaat dit keer door het park hierachter. Zo komen we te weten dat er een jazz/muziek happening is in oktober. En we ontdekken een nieuwe route naar het dichtstbijzijnde bakkertje.
Dag 172 zaterdag 19 september 2026
Vanochtend is het druk in het zwembad/fitness, maar nog steeds goed te doen. Douchen, klein handwasje, drinkfles bijvullen. Net als vroeger tijdens het backpacken 😃. Bij de buurman kunnen we echt niet tanken, maar als we zo doorgaan houden we het wel vol tot half november. A rijdt nog 3 x diesel met de fietskar (u heeft zeker een boot?). Tank hoofdmotor is gevuld. Na de lunch wandelen we zo het centrum in naar Stanislas en place de Carrière. Er is hier een hoop te ontdekken. Maar wat een drukte nog met toeristen. Prachtig weer.
Dag 173 zondag 20 september 2026
Rommelmarkt , zwemmen, hardlopen, band verwisselen, beetje klussen aan het schip. Het was koud vanmorgen vroeg op de fiets naar Champigneulles. Jam maken van de kleine blauwe pruimpjes van de markt (met combava). 's Avonds een kort rondje tegen de klok in.
Dag 174 maandag 21 september 2026
De herfst is begonnen, maar het is heerlijk nazomer weer. G regelt zaken, belt mensen en gaat toch nog even met de havenmeester kletsen. Geen nieuwe info, rondje zwembad/fitness, soep koken met goddelijke tomaten. A rijdt een rondje drank met fietskar naar de Auchan. We maken een begin met een noodvoorraad waterflessen, just in case. A bereidt de lichtkoepels voor op een nieuwe laag petroleum. 's Avonds rondje watertuin, in de Nederlandse vertaling tuin met 7 zwembaden genoemd hahaha.
We liggen nu bijna een week in Nancy. De dagen beginnen op elkaar te lijken, we krijgen een routine van sporten, klussen, boodschappen, iets ontdekken, 'hond uitlaten'. We hebben al een favoriete bakker en herkennen wandelaars, rolstoelers hondenuitlaters, hardlopers. Ze komen met honderden per dag voorbij. Het is een beste plek hier. Volgende week weer een kort verslag, tenzij er iets spannends te melden valt.

Wat vervelend dat die buurman jullie geen water laat tanken alsof de leiding waar het uit moet komen van hem is. 😱
🙏🏼🙏🏼