Val Sinestra februari 2025

3 februari 2025 - Scuol, Zwitserland

Zaterdag 1 februari 2025 De reis begint met de trein naar Arnhem en een overnachting in een hotel bij het station. Robin en Lombard zijn er ook al. Robin heeft een vega restaurantje 'FoodVia' met een verrassing menu van lokale producten gereserveerd. Heerlijk.

Zondag 2 februari 2025. Om 9.15 uur melden we ons aan de Sonsbeekzijde van het station bij de bus. Met een kleine vertraging vertrekt deze. 12 uur later staan we bij het hotel Val Sinestra. We worden ontvangen met een soepje. Hotel Val Sinestra is een oud kuuroord bekend van film en tv. We zijn hier al een paar keer eerder geweest voor het laatst zo'n tien jaar geleden. Een kleine nostalgische tour.

Maandag 3 februari 2025. Robin en Lombrad zijn al met de bus van 8 uur naar de piste. Wij doen rustig aan en lopen na het ontbijt de weg af naar Sent. Een leuke eerste niet al te moeilijke wandeling van 7 km. Na wat boodschapjes gaan we met het busje terug naar het hotel.

Dinsdag 4 februari 2025. A gaat vandaag skiën. De bus van 8 uur samen met R en L. Een pas voor drie dagen en skihuur zijn snel geregeld, het is niet druk. Het is weer heerlijk weer. Strak blauwe lucht. Het skiën is nog niet verleerd. G gaat lopen. Eerst met de trein van Scuol naar Arlez en dan lopen naar Guarda. Gedachte afstand 5 km. Het worden er uiteindelijk 13. R gaat met de bus van 14 uur naar het hotel. A en L gaan nog een keer omhoog en dalen via de traumpiste naar Sent. De bus van 15.15 uur. G haalt met moeite de bus va 16.30. We eten vroeg en spelen een spelletje in de Stube van het hotel waar L later aankwam omdat hij de stube niet kon vinden, een onopvallende deur in de hoek van de eetzaal. Hij dacht dat het ergens anders was waar je met een busje heen moest.

Woensdag 5 februari 2025. Deze dag lijkt veel op de dinsdag. Prachtig weer en goede sneeuw. Vandaag heeft wel Annewies zich bij ons aangesloten. Die had de eertse dag ook met R en L opgetrokken. We ontmoeten ook G op de piste bij het restaurant Prui. Ze is met de gondel naar boven gekomen en is naar Prui gelopen. Erg gezellig. Na een drankje en een bord patat gaan we weer uitelkaar. G gaat met de lift naar beneden voor oriëntatie en mag niet weer naar boven. Het kaartje is maar één keer geldig. Ze besluit een stukje met de trein te reizen en is weer als laatste terug in het hotel. De dag eindigt weer met spelletjes in de stube.

Donderdag 6 februari 2025. Qua skiën  een kopie van de vorige dag. Voor mij wel de laatste skidag. R, L en Annewies dalen aan het eind van de skidag af naar Sent. Ik lever mijn spullen in in Scuol en stap daar op de hotel bus. G gaat met de groep mee naar de gletsjer. Ze trekt die dag op met Lucie.

Vrijdag 7 februari  2025. R en L gaan lekker skiën. Ik ga met G een bus later naar Scuol. We stappen uit bij Belvedère, we gaan een paar uur badderen in Bogn. Bogn heeft verschillende baden, zout ,warm, koud, bubbels, stoom, waterstralen, vallend water en buiten met uitzicht op de bergen. Daarnaast is er een sauna gedeelte. Hier is ook een sauna met uitzicht op de bergen. Heerlijk ontspannen en schoon staan we drie uur later weer op straat. Een bootschapje voor L en we nemen de bus weer naar Sinestra. R en L hebben de laatste bus uit Sent. Vanavond is het kaasfondue met een glaasje wijn van het huis. Koffers inpakken en klaar zetten want die gaan al eerder naar de bus. Om half acht begint een lezing door Eke Mannink over het boek de toverberg van Thomas Mann. De lezing wordt afgesloten met een film uit de jaren '50 over het kurhaus val sinestra. Vroeg naar bed.

Zaterdag 8 februari 2025. Om 4.30 gaat de wekker. Bedden afhalen en kamer opruimen. Ontbijt en om 5.30 zitten we in de bus. In Arnhem halen we net de trein van 18.11 uur. Om 21 uur zijn we thuis, uitgepakt, de verwarming en de tv aan, biertje en een nootje. Het was geweldig.